diumenge, 30 de març del 2014

2a Hora del Conte

El passat 28 de març va tenir lloc a la biblioteca de l'escola la segona HORA DEL CONTE. La nostra contacontes, l 'Ana Lampreave, ens va preparar una saborosa "Sopa de pedres". Gràcies a aquestes mares podem compartir la màgia dels contes amb la nostra canalla!


Voleu assaborir amb nosaltres aquest conte tan solidari?


dimarts, 18 de març del 2014

Recomanem un tresor!

Aquest trimestre els alumnes de 4t hem portat un llibre de casa, l'hem recomanat als companys i companyes de la classe i ens els hem intercanviat durant quinze dies.

Voleu veure quins tresors han compartit els nens i nenes de 4tA?







I aquests són els tresors de 4tB:








dijous, 6 de març del 2014

Les biblioteques d'aula

La  biblioteca  d' aula  és l' entorn  de lectura més  proper del nen a l'escola.  El  seu  ús  és  diari,   ja  sigui   per   lectura  individual, compartida,  o  bé,   per  buscar  alguna  informació puntual que necessitem en el dia a dia de l’aula. 

La biblioteca d'aula no exclou les funcions de la biblioteca escolar, sinó que, ambdues es complementen. Tenir una biblioteca d'aula ens facilita l'accés als llibres o materials de lectura de l'escola. No cal tenir un horari tan estricte i podem mirar contes en qualsevol moment del dia. La biblioteca escolar és una gran font de recursos, que nodreix i amplia les activitats de lectura que es poden realitzar dins de l'aula.

Amb coixins i catifes podem aconseguir que la biblioteca d'aula sigui un espai agradable, acollidor... Podem omplir la paret i els prestatges amb dibuixos, frases, o aquells objectes que el facin un espai més atractiu per la canalla i totalment personalitzat...

És importar fer col·laborar els alumnes en el manteniment i ordre de la nostra biblioteca d’aula. Podem crear la figura dels encarregats de biblioteca. Transmetrem, així, els valors de tenir cura i respecte pels materials comuns, la importància de l'ordre, i  l’estimació pels contes, els nostres petits tresors!!

La biblioteca  d’aula està formada per llibres i contes del fons bibliogràfic de la biblioteca escolar. El mestre tutor podrà seleccionar aquells materials que puguin ser més atractius pel seu grup classe, atenent  els seus interessos particulars. Serà convenient canviar de tant en tant els llibres per evitar el desinterès i l'avorriment en els més petits. També podem tenir alguns materials permanents al llarg del curs, com materials de consulta o llibres sobre una temàtica determinada. Les revistes i diaris també són un bon material per fer les lectures dels infants més entretingudes i per estones curtes de temps. Les guies turístiques, fulletons... i qualsevol material publicitari relacionat amb l'entorn proper dels nens i nenes pot ser un  bon estímul per llegir a l'aula.

És  molt   interessant  tenir dins el racó  de la biblioteca d'aula llibres  confeccionats a partir de treballs i imatges dels mateixos alumnes: llibre dels bebès, on visc, excursions... 
Ja poden passar els anys que no es cansen de mirar-los!


I quin és el millor moment per fer servir la biblioteca d'aula? No només és un recurs pels que han acabat la feina, pobrets els que mai l'acaben, quin gran càstig! Sinó que seria important destinar algun moment durant el dia per fer tots lectura a l'aula, com una activitat curricular més, donant-li tota la gran importància que té. Tots! Inclòs el professorat. El millor model de lectura és el mateix mestre!!!

Aquestes són una mostra de les nostres biblioteques d'aula:


P3



4t